A füzérradványi játszótér története

Füzérradvány legszebb helyén, a Dísz téren egy picike, de annál színesebb és hangulatosabb játszótér bukkant fel a hétvégén. A falu gyerekei csodájára járnak és igaz, még a homokozó és egy két apróság hiányzik és az idő sem kedvez a játszóterezésnek, de reméljük, a környéket hamarosan betölti a hintázó, csúszdázó gyerekek vidám kacaja.

És hogy került ide ez a játszótér? Egy soha nem látott összefogásnak köszönhetően valósult meg a füzérradványi gyerekek álma, egy közösségi hely, ahol együtt játszhatnak, szaladgálhatnak, van hinta, csúszda, libikóka és hamarosan egy homokozó is helyet kap.

Füzérradványban nagyon sok a gyerek, sokan közölük szerény körülmények között élnek, otthon nem tudnak a szülők hintát vagy csúszdát építeni a kertbe. A játszótér köztudott, hogy elősegíti az optimális mozgásfejlesztést, a szabadban játszanak jó hatással van a gyerekek idegrendszerére, mellesleg az anyukák, apukák is kicsit kimozdulnak a lakásból és tudnak beszélgetni egymással.

Megkérdeztük Uhrin Sándort, Füzérradvány alpolgármesterét és a helyi polgárőr egyesület elnökét, hogy mondjon pár szót a játszótér létrejöttéről és a polgárőrség tevékenységéről:

“2021 nyarán rendeztünk egy aszfalt rajzversenyt a helyi gyerekek számára, amin tudatosult bennünk, hogy nincsen egy olyan hely a faluban a gyerekek számára, ahol együtt tudnak játszani. Ekkor jött az ötlet, hogy készítsünk egy videót és próbáljunk meg adományok segítségével játszóteret építeni.

A videó nem várt sikert hozott, magán emberektől és olyan vállalkozóktól kaptunk felajánlásokat akik tenni akartak a közösségért, szívükön viselték a gyermekek életének a segítését. A játszótér gondolata olyan emberekben fogalmazódott meg, akik látták a lehetőséget az összefogásra, és mindent meg is tettek azért, hogy a játékokkal színesebbé tegyék a gyermekek életét. A kezdeményezést a helyi polgárőrség fogta össze, mivel ez egy civil szervezet. Nagyon hálásak vagyunk mindazoknak, akik bármilyen formában támogatták ezt a csodás tervet. Köszönjük a segítőknek, akik fáradságot és időt nem sajnálva fúrtak, faragtak, ásták a gödröket és a legnagyobb sárba rakták össze a játszótér elemeit.

A polgárőrség a rendvédelmi tevékenysége mellett 2022 tavaszától kisebb átalakuláson fog keresztülmenni és kiegészül kulturális és turisztikai tevékenységekkel is. Ennek köszönhetően több, településen lakó is tud csatlakozni az egyesülethez és így még nagyobb összefogással tudjuk megvalósítani céljainkat, melyek a helyiek érdekeit szolgálják. Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy 2021-ben a polgárőrség összefogott az egyházakkal, az idősek klubjával és az önkormányzattal, ennek az összefogásnak az eredménye egy nagyon szép cím: Az év digitális faluja díj, amire nagyon büszkék vagyunk.

Erről többet itt olvashatnak: https://www.3993.hu/fuzerradvany-lett-a-az-ev-digitalis-faluja/

 

 

A füzérradványi Polgárőrség 2022-ben felajánlásra jogosult civil kedvezményezett, ezért akik támogatni szeretnék céljainkat, nagyon hálásak lennénk, ha az szja 1%-os felajánlásánál ránk gondolnak.

Adószámunk: 18448935-1-05

Név: FÜZÉRRADVÁNYI POLGÁRŐR EGYESÜLET